dinsdag 4 november 2014

10 tips voor een gezellige winter

Wow, het is alweer een paar weken geleden dat ik hier voor het laatst wat postte.
Ik ben nog steeds erg druk met allerlei andere dingen.
In dit artikel wil ik een aantal tips geven om de winter een heel gezellig seizoen te maken.
Want wie houdt er nou niet van warme chocolademelk en onesies?

Persoonlijk heb ik het niet zo op dit koude weer, gladde en natte straten, en in het donker naar school gaan en ook in het donker weer thuiskomen.
Want dat gaat er zeker binnenkort weer aankomen!
Maar natuurlijk zijn er ook heel veel positieve kanten aan de winter.

1. Onesies
Wat is er fijner dan je 's avonds heerlijk warm douchen, je onesie aantrekken en dan een leuke film gaan kijken op de bank? Niet veel, inderdaad. Een onesie of huispak kan dan ook niet gemist worden in de winter!



2. Warme dranken
Als je dan heerlijk op de bank zit met je onesie aan, ontbreekt er toch nog iets. Ja, de warme drank! Warme chocolademelk kent iedereen voor de winter. Maar thee of koffie of soep is ook niet verkeerd. Ik lust zelf niet graag thee, en helemaal geen koffie, maar op een koude winteravond zeg ik er toch geen nee tegen.



3. Flanellen pyjama's
Brr, wat is het 's avonds koud op je kamer.. Zeker als je dan in je 'heerlijk warme' bedje stapt en dan ontdekt dat het toch niet zo warm was als je dacht. Blote armen en benen dan is niet prettig! Daarom is een flanellen pyjama echt een must voor de winter. Het kan haast niet zo zijn dat je het dan nog koud hebt!



4. HWB'S
Maar soms ben je zo koud, dat je aan een flanellen pyjama alleen niet genoeg hebt. Voor dit soort mensen is de uitvinding van de Hot Water Bag, ook wel warmwaterzak of kruik genoemd, echt een uitkomst. Vul de zak met kokend water, leg hem een half uurtje voordat je in bed kruipt in de bed, en als je dan de dekens optilt heb je een heerlijk voorverwarmd bed. Natuurlijk laat je hem dan bij je koude voeten liggen, zodat je de hele nacht warme voeten hebt.



5. Sjaals
Of je nou 's ochtends over straat loopt, of 's middags door de stad fietst, de wind is gewoon echt heel koud in de winter. En wat helpt er dan beter dan een heerlijke sjaal! Je hebt verschillende soorten sjaals. Ik heb een gebreide loopsjaal, en een gewone loopsjaal, en een geblokte hele brede sjaal. Allemaal zo lekker warm! Voor een goedkope sjaal kan je heel goed bij de Primark terecht.



6. Warm bad
Je komt thuis uit school, heel eind gefietst, helemaal verkleumd.. Dan staat er heerlijke chocolademelk voor je klaar en neem je natuurlijk een dampend heet bad. Een lekkere winterse bruisbal erin, de kraan flink heet, en dan heerlijk ontspannen genieten..



7. Kampvuur
Een kampvuur is natuurlijk altijd goed, maar als het nog niet 's avonds vriest kan je met een groot kampvuur nog gezellig buiten zitten. Zaterdag had ik er zelf twee achter elkaar, met andere mensen, maar beide waren ze echt megagezellig! Vergeet hierbij de marshmallows niet..



8. Truien
Dit jaar zijn die megazachte fluffy truien helemaal. Lekker harig, en oh zo zacht.. Dan wil iedereen je spontaan knuffelen! Je zal het er zeker niet snel koud in hebben. Zeker als je van die iets te lange mouwen hebt die je dan lekker over je handen kan trekken, dat vind ik persoonlijk echt heel fijn.



9. Hugs
Wat is het beste wat je kan doen als iemand zegt dat hij of zij het koud heeft.. Je kan natuurlijk je eigen jas afstaan, maar dat is niet altijd een goed idee. En wie houdt er nou niet van een lieve knuffel.. Knuffelen kan je het hele jaar doen, en dat moet ook, maar zeker in de winter maak je er anderen blij mee :)



10. Kaarsen
Als laatste kunnen de kaarsen natuurlijk ook niet missen. Als je dan 's avonds gezellig op de bank zit, steek je een heerlijke geurkaars aan en geniet je van een kop warme chocolademelk. Je kan ook kiezen voor gewone mooie kaarsen, zonder geur. Zelf mag ik geen kaarsen op mijn slaapkamer, maar als je dat wel doet wordt je huiswerk maken gelijk een stuk aangenamer.



Hebben jullie nog dingen die je echt niet kan missen in de winter?
Laat het hieronder weten!

2 opmerkingen: